Aktivitetskalender

 

Et tilbud til erhvervslivet
Danske små og mellemstore virksomheder får nu igen mulighed for gratis at afprøve den nyeste teknologi inden for automatisk oversættelse. De nye metoder baseret på statistik giver en ny fleksibel form for computerbaseret
oversættelse, der kan tilpasses til en enkelt virksomheds behov. Forskere fra Copenhagen Business School og Københavns Universitet rækker igen ud til erhvervslivet:
Udvalgte virksomheder vil få et system stillet gratis til rådighed, med delvis dækning af lønudgifter til de medarbejdere som skal eksperimentere med systemet og indgå i dialog med forskerne.

Forskerne vil tilpasse oversættelsessystemet specielt til virksomhedens tekster og rådgive og vejlede i brugen i praksis. Resultaterne af samarbejdet skal bruges til at videreudvikle og forbedre teknologien.
Initiativet er en del af Det Strategiske Forskningsråds ny pilotprogram, der skal skabe nye alliancer mellem forskning og erhverv.

Maskinoversættelsesteknologien udvikler sig hurtigt i øjeblikket, og de deltagende virksomheder får mulighed for at bidrage til denne udvikling i et dynamisk samarbejde med forskere på området. Erfaringerne fra samarbejdet skal bidrage til, at fremtidige maskinoversættelsessystemer nemt og smidigt kan integreres i
oversættelsesvirksomheders arbejdsgange,” siger projektleder Daniel Hardt, lektor på Institut for Internationale Sprogstudier og Vidensteknologi, Copenhagen Business School. Maskinoversættelsesprojektet er i Det Strategiske Forskningsråds pilotprogram i selskab med projekter om eksempelvis, udvikling af en økologisk model for havmølleparker og beregninger af fortrolige data og bioimaging med nanopartikler.
Læs mere på projektets hjemmeside: http://www.id.cbs.dk/sdmt
· Arbejder din virksomhed med oversættelse?
· Har du lyst til at afprøve den nyeste oversættelsesteknologi og få stillet skarpt på den flersprogede dokumenthåndtering i din virksomhed?
· Kunne du tænke dig at indgå i et nyskabende samarbejde med landets førende
eksperter på området?
Henvendelse senest 23. januar 2007 til:
Projektleder Daniel Hardt, Institut for Internationale Sprogstudier og Vidensteknologi, CBS – Handelshøjskolen, Dalgas Have 15,
2000 Frederiksberg
dh.id@cbs.dk
38 15 31 26.

Tilmelding til Lone Bo Sisseck, CBS, lbs.danterm@cbs.dk, Projektsekretær for SDMT-SMV-projektet


Sted : CBS
Dato : 23.01.2007
Tid : 10:00 til -

Danske Translatører C/O OVRZ Kultorvet 2,       1175 København K Tlf.: +45 20 28 85 80 E-mail: dt@dtfb.dk
Copyright 2017